Professionel rådgivning om de nye ejendomsvurderinger

Uanset om du ønsker at klage over din nye ejendomsvurdering eller søger rådgivning om de skattemæssige konsekvenser af ejendomsvurderingen, står CLEMENS’ team af specialister klar til at hjælpe dig videre.

Nye regler for ejendomsvurdering og boligskat fra 2024

Det nye ejendomsvurderingssystem får økonomisk betydning for de fleste af landets ejere af fast ejendom efter, at de nye boligskatteregler trådte i kraft den 1. januar 2024. Formålet med det nye vurderingssystem er at foretage mere retvisende vurdering af fast ejendom i Danmark. Dog kan mange opleve, at den nye ejendomsvurdering ikke matcher deres opfattelse af handelsværdien. De nye beskatningsregler og konsekvenserne ved de nye ejendomsvurderinger kan være svære at gennemskue, og der er skarpe frister for indsigelser og klager.

Hos CLEMENS har vi et team af specialister med fuldt overblik over det nye ejendomsvurderingssystem og de nye boligskatteregler. Vi kan derfor yde kompetent rådgivning i relation til de nye ejendomsvurderinger.

Læs også:

Hvad betyder de nye ejendomsvurderinger for ejerboliger?

Brug for rådgivning om din ejendomsvurdering?

Alle boligejere vil modtage de nye og endelige 2020-ejendomsvurderinger inden udgangen af 2024. Ejere af erhvervsejendomme samt landbrugs- og skovejendomme vil modtage deres endelige ejendomsvurderinger fra 2025. Langt de fleste ejere af denne type ejendomme, vil dog allerede have modtaget en foreløbig 2023-ejendomsvurdering, der danner grundlag for beskatningen i 2024.

I konsekvens af de nye boligskatteregler og de ændrede rammer for ejendomsvurderingerne vil mange af landets ejere af fast ejendom opleve et øget behov for rådgivning. Det gælder uanset om du ejer et parcelhus, rækkehus, sommerhus, erhvervsejendom, landbrugsejendom eller skovejendom, da de nye regler gælder for alle typer af fast ejendom.

Vores team hos CLEMENS har specialiseret sig indenfor netop dette område. Vi kan bl.a. hjælpe med:

  • Generel rådgivning om det nye ejendomsvurderingssystem
  • Generel rådgivning om de nye boligskatteregler
  • Vurdering af om du bør klage over din ejendomsvurdering
  • Udarbejdelse af klage over din endelige 2020-ejendomsvurdering (parcelhuse, sommerhuse, ejerlejligheder mv.)
  • Udarbejdelse af indsigelser til din foreløbige 2022-ejendomsvurdering (parcelhuse, sommerhuse, ejerlejligheder mv.)
  • Udarbejdelse af indsigelser til din foreløbige 2023-ejendomsvurdering (erhvervs-, landbrugs- og skovejendomme)
  • Udarbejdelse af indsigelser til din deklaration
  • Repræsentere dig overfor Vurderingsstyrelsen
  • Rådgivning om rabatordningen for ejendomsværdiskat
  • Rådgivning om deklarationsprocessen
  • Rådgivning om tilbagebetalingsordningen
  • Vurdering af om du bør klage over de videreførte ejendomsvurderinger
  • Rådgivning om efterregulering af grundskyld
  • Rådgivning om de nye ejendomsvurderingers betydning for dine generationsskiftemuligheder

Vær opmærksom på dine frister

De nye ejendomsvurderinger kan få stor økonomisk betydning. Det er vigtigt at være opmærksom på fristerne for at gøre indsigelser og klage over materiale, vurderinger og afgørelser fra Vurderingsstyrelsen. Du har 4 uger til at gøre indsigelse mod en deklaration og 90 dage til at klage over en endelige vurdering.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på meddelelser og frister fra Vurderingsstyrelsen.

kontakt os så vi kan sikre overholdelse af dine frister

Gratis indledende møde

Overvejer du at klage over din nye ejendomsvurdering, eller er du i tvivl om, hvorvidt din nye ejendomsvurdering er retvisende, så tøv ikke med at kontakte os. Hos CLEMENS tilbyder vi en gratis indledende drøftelse af dine udfordringer eller overvejelser i relation til de nye ejendomsvurderinger – helt uforpligtende. Ønsker du at gå videre med din sag, tilbyder vi efter omstændighederne at aftale en fast pris for det videre forløb. Kontakt os gerne hurtigst muligt, så vi kan sørge for at reagere overfor Vurderingsstyrelsen inden eventuelle frister udløber.

book en gratis samtale

Vi hører ofte disse spørgsmål:

En ejendomsvurdering er en vurdering af værdien af din ejendom. Den offentlige ejendomsvurdering foretages af staten.
Den offentlige ejendomsvurdering består dels af en vurdering af ejendomsværdien og dels af en vurdering af grundværdien.
Den benyttes først og fremmest til at afgøre, hvor meget du skal betale i boligskatter, herunder ejendomsværdiskat og grundskyld. Den kan dog også have betydning for værdiansættelsen i forbindelse med overdragelse af fast ejendom inden for den nære familiekreds, samt beregning af tinglysningsafgift ved visse overdragelser.
Den offentlige ejendomsvurdering er frit tilgængelig på Vurderingsportalen eller på tinglysning.dk.
De offentlige ejendomsvurderinger har været suspenderet siden 2013 på grund af store udfordringer med det gamle vurderingssystem. Nu er et nyt ejendomsvurderingssystem imidlertid trådt i kraft, der gerne skulle lede til mere gennemskuelige og retvisende ejendomsvurderinger.

Fremadrettet beregnes de offentlige ejendomsvurderinger i henhold til den nye ejendomsvurderingslov. Det nye ejendomsvurderingssystem har til formål at udarbejde mere gennemskuelige og retvisende ejendomsvurderinger. Den offentlige ejendomsvurdering skal som udgangspunkt udtrykke ejendommens forventelige handelsværdi ved en kontant handel.
Den offentlige ejendomsvurdering beregnes automatisk i et nyudviklet IT-system, dog med mulighed for manuel korrektion.
Ved beregningen af den offentlige ejendomsvurdering for ejerboliger, inddrages følgende tre overordnede faktorer:
– Konstaterede salgspriser for sammenlignelige ejendomme (referenceejendomme)
– Konstateret salgspris for den pågældende ejendom (ved et salg inden vurderingsterminen)
– Øvrige markedsindikatorer (bl.a. BBR-oplysninger, bygninger, grund og omgivelser)
I den forbindelse kan Vurderingsstyrelsen inddrage de oplysninger om ejendommen, der er indført i digitale registre. Vurderingsstyrelsen er dog underlagt et frit skøn i forhold til hvilken betydning de tilgængelige oplysninger skal tillægges.

De offentlige ejendomsvurderinger opdateres hvert andet år.
Ejerboliger og ubebyggede ejerboliggrunde (parcelhuse, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse) vurderes i lige år, hver den 1. januar.
Andre ejendomme (erhvervsejendomme, landbrugsejendomme og skovejendomme) vurderes i ulige år, hver den 1. januar.

Fremadrettet skal du betale både ejendomsværdiskat og grundskyld via forskuds- og årsopgørelsen. Tidligere har kommunerne særskilt opkrævet grundskylden.
Du kan derfor se din samlede boligskat for 2024 på din forskudsopgørelse.

For så vidt angår ejerboliger, skal der i 2024 betales boligskat af en offentlig ejendomsvurdering for 2022. Denne er imidlertid endnu ikke klar, som følge af, at det nye ejendomsvurderingssystem har været forsinket. Derfor skal der i første omgang betales boligskat af en foreløbig 2022-vurdering.
Tilsvarende gælder for så vidt erhvervsejendomme samt landbrugs- og skovejendomme, der dog skal betale boligskat i 2024 på baggrund af en foreløbig 2023-vurdering.

Den foreløbige ejendomsvurdering har derfor betydning for de boligskatter, som du skal betale i 2024.
Når de endelige ejendomsvurderinger for 2022 henholdsvis 2023 foreligger, bliver boligskatten for 2024 genberegnet og efterreguleret.

Kontakt os for en uforpligtende drøftelse af din ejendomsvurdering

Fandt du ikke det, du søgte? 

Kontakt os her. Vi sikrer, at der står en specialist klar til at hjælpe dig.

Når du kontakter os, behandler vi dine personoplysninger. Læs mere om dette i vores privatlivspolitik.
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.